Kavurma Šurpa

Kavurma surpa

Kavurma Šurpa, kitaip dar kepta šurpa, yra sodri ir aromatinga Uzbekų sriuba. Yra daug šurpos gaminimo receptų, bet šitas turbūt yra mano mėgstamiausias. Paprastas dėl nedidelės gausos ingredientų ir mažai reikalaujantis dėmesio, gerai tinka žvejybai – kempingui.
P.s. jeigu yra galimybė gaut avienos, o dar geriau ėrienos, verdame iš jos, tikrai nepasigailėsit. Mano atveju iš bėdos teko gamint iš jautienos šonkaulių, bet skirtumas tikrai jaučiasi.

Kavurma Šurpa

Kepta, sodri vidurinės azijos sriuba
Cuisine: Vidurinės Azijos
Keyword: Gamtoje, Jautiena, Kazane, sriuba

Ingredients

  • 1,5 kg Mėsos su kauliuku Aviena, ėriena, jautiena, veršiena
  • 4-6 vnt. Bulvių
  • 3-5 vnt. Svogūnų vidut. dydžio
  • 2 vnt. Morkų
  • 2 vnt. Paprikų
  • 3-5 vnt. Pomidorų Sunokusių, ne plastikinių
  • Aliejaus arba avienos lajaus Kepimui
  • 1-2 vnt. Aitr. pipirų
  • Prieskoniai Druska, pipirai, kalendra, kuminas, bazilikas, pomid. pasta ir lauro lapeliai

Instructions

  • Paruošiame ingredientus:
    Svogūnus supjaustome pusžiedžiais;
    Mėsą – stambokais gabalais;
    Morkas – kubeliais;
    Paprikas – juostelėmis gan stambiai;
    Pomidorus – ketvirčiais (galima prieš pjaustant nuimt odeles kam nepatinka);
    Bulves – ketvirčiais.
  • Šauname kazaną ant pečiaus ir išlydome avienos lajų. Apskrudusius spirgus išmetame.
  • Apskrudiname gerai mėsą riebaluose.
  • Dedame svogūnus ir viską gerai pakepiname. Padruskiname.
  • Toliau keliauja morkos ir dar porą minučių pakepinam viską.
  • Dedame į kazaną paprikas, pomidorus ir pomidorų pastą (valg. šaukštą). 5-10 min. pakepinam viską.
  • Užpilame viską vandeniu ir dedame prieskonius – druska, pipirai, kalendra, kuminas, bazilikas, aitr. paprikos ir lauro lapeliai. Druskos nepadauginam, pagal poreikį geriau pridėsime pabaigoje. Uždengiame dangčiu ir ant minimalios ugnies verdame 1,5 val.
  • Po 1,5 val. dedame bulves.
  • Uždengiame dangčiu ir verdame dar 30 min.
  • Štai ir viskas, paragaujame ar netrūksta druskos ir galime ruošt bliūdus. Skanaus 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reitingas