Karka kazane
![Patiekiam](https://vblog.lt/wp-content/uploads/2020/09/IMG_20200927_145256_1024x576.jpg)
Atėjo ruduo ir užsinorėjo karkos. Interneto platybėse yra daug karkos paruošimo receptų, bet aš paeksperimentavau ir gavosi tikrai puikus rezultatas. Pagrindinis dalykas šitam recepte yra netgi ne pati karką, o dieviškas padažas kuris lengvai padaromas iš sultinio kuriame virė karka. Traukiam kazaną ir pradedam!
Karka kazane
Troškinta/kepta karka kazane su dievišku padažu
Ingredients
- 2 vnt. Kiaulių karkos
- 1 l Alaus Šviesaus
- 1 vnt. Česnako
- 4-6 vnt. Saliero stiebų
- 3-4 vnt. Svogūnų Vidut. dydžio
- 3-4 vnt. Rozmarino šakelių
- 1-2 vnt. Aitriojo pipiro
- 2-3 vnt. Morkų Vidut. dydžio
- 1 vnt. Imbiero šaknies Nedidelio
- Prieskoniai Druska, pipirai malti, pipirai žirneliais, lauro lapai
- Aliejus Kepimui
Instructions
- Karkuose padarome skylutes su peiliu ir prikaišome česnako skiltelėmis.
- Paruošiame mūsų igredientus:Morkas supjaustome į kelias dalis;Nuvalome svogūnus;Nuvalome imbiero šaknį ir salierų stiebus.
- Dedame į apačią karkas, ant viršaus – morkas, svogūnus, imbierą, kelias česanko skilteles, salierų stiebus, aitrųjį pipirą ir rozmarino šakeles. Gerai padruskiname, papipiriname, dedame porą lauro lapelių ir juodųjų pipirų žirnelių. Užpilame viską alumi ir vandeniu, kad apsemtų.
- Dedame kazaną ant užkurto pečiuko ir uždengiame dangčiu. Užviriname, sumažiname ugnį ir paliekame valandai. Karts nuo karto atidarome ir pašaliname susidarusias putas.
- Po valandos kai skysčio jau apmažėjo, perverčiame karkas, kad tolygiai išvirtų ir verdam dar 1 val.
- Po 2 val. virimo ištraukiame karkas ir padedame į šoną. Likusį sultinį supilame į dubenį, darysime padažą.Padažas:Į karštą sultinį įberiame porą šaukštų kviet. miltų ir kelis šaukštelius vyno acto. Viską susmulkiname su blenderiu iki padažo konsistencijos. Paragaujame, jeigu ko nors trūksta – dadedame (skonio reikalas).
- Kazane gerai įkaitiname apie 200ml. aliejaus.
- Dedame vieną karką ir apkepam iš vieno šono 3-5 min.
- Perverčiam ir kepam kitą šoną 3-5 min. Išimam
- Kartojam su kitą karką.
- Gražiai apskrunda 🙂
- Štai ir viskas. Garnyrui gerai tinka bulvės arba troškinti kopūstai, skanaus 😉