Viščiukas Tabaka kazane
Viščiukas Tabaka, Gruzinų stalo šedevras. Labai paprastas receptas, kuri lengvai ir greitai pasigaminsite lauke. Tokiu metodu keptas viščiukas gaunasi sultingas ir su pasakiško skonio plutele.
Viščiukas Tabaka Kazane
Gruzijos stalo šedevras, pagamintas kazane
Ingredients
- 1 vnt. Viščiuko Geriausiai tinka iki 1kg jauni viščiukai
- 100 g Sviesto
- 100 g Saulėgražų aliejaus
- 1 vnt. Prieskonių Druska, Pipirai, Chmeli-Suneli
- 1 vnt. Plyta 🙂 Arba kitas koks sunkus daiktas
- 1 vnt. Lėkštės Didelė ir plokščia.
- Padažui "Niorckali":
- 5 skilt. Česnakų Vidutinio dydžio
- 1 vnt. Valg. šaukšto acto
- 150 ml Vandens
- 1 vnt. Valg. šaukšto aliejaus Alyvuogių arba saulėgražų
- 1 vnt. Žiupsnelis druskos
Instructions
- Paruošiame mūsų viščiuką. Perkerpame krūtinę išilgai ir gerai išplauname.
- Rankom stipriai prispaudžiame keliose vietose, kad kaulai gerai sutraškėtu. Padarom tokį "alia" viščiuko blyną. 🙂
- Pabarstome ir gerai ištrinam prieskoniais. Paliekame marinuotis mažiausiai 1 val.
- Pasidarome "Niorckali" padažą: Česnakų skilteles išspaudžiame į dubenėlį. Įpilame acto, aliejaus ir vandens. Padruskiname ir viską gerai išmaišome.
- Pasiruošiame kepimui.
- Pilame aliejų ir jame ištirpiname sviestą.
- Kai sviestas ištirpo, o kazanas gerai įkaito, dedame viščiuką.
- Uždengiame lėkštę ir dedame ant viršaus plytą.
- Uždengiame dangčiu ir kepame 5 min.
- Verčiame viščiuką į kitą pusę.
- Kartojam procedūrą su plytą. Kepam 5 min.
- Verčiam vėl viščiūką ir kartojam kepimo procesą iš abiejų pusių po 5 min. Nepamirštam lėkštės ir plytos.
- Kai viščiuką pakepinome iš abiejų pusių po 2 kartus, pilame 1/3 padažo ir verčiame viščiuką. Kepam/troškinam 5 min. su lėkšte ir plyta. Dangčiu kazaną neuždengiame.
- Pilame dar 1/3 padažo ir verčiam viščiuką. Vėl uždengiam lėkšte ir plytą. Kemap/troškinam dar 5 min. ir mūsų viščiukas jau paruoštas. Likusi padažą galima pateikt prie viščiuko, arba užpilt jau ant paruošo viščiuko. Skanaus.