Odžachuri
Odžachuri, arba tiesiog kiauliena su bulvėm Gruziniškai. Mano mėgtamiausias ir paprasčiausias patiekalas gaminant gamtoje. Labai geras pasirinkimas iškylai gamtoje arba žvejybai. Paprasta, greita ir neapsakomai skanu.
Odžachuri
bulvės su kiauliena Gruziniškai
Ingredients
- 1 kg Kiaulienos Sprandinės
- 1-1,5 kg Bulvių Šviežių
- 2-3 vnt. Svogūnų Vidutinio dydžio
- 3-5 vnt. Česnako Skiltelių
- 0,200 ml Aliejaus Saulėgražų
- 1 vnt Prieskonių Druska, pipirai, chmeli-suneli
Instructions
- Paruošiame mūsų ingredientus. Kiaulėną supjaustome šašlyko dydžio gabaliukais, svogūnus – pusžiedžiais. Bulves gerai nuplauname, ne skutame jų ir supjaustome kaip nuotraukoje.
- Užkuriame pečiūką ir įkaitiname apie 100 ml. aliejaus.
- Gerai apskrudiname bulves (profilaktiškai pamaišom).
- Apskrudusias bet dar kietas bulves išimame iš kazano.
- Įpilame dar 100ml aliejaus ir sumetame mėsą.
- Apskrudiname gerai.
- Dedame svogūnus.
- Viską kartu gerai pakepiname, kol svogūnai suminkštės.
- Gražiname bulves ir sumažiname ugnį pečiūke. Išmaišome.
- Pabarstome drusk, pipirais ir chmeli-suneli prieskoniais. Išmaišome.
- Uždengiame kazaną dangčiu. Paliekame pečiūke tik anglys. Kas 5-6 min. pamaišome viską.
- Patikriname bulves, kai jos jau minštos, dedame susmulkintą česnaką. Išmaišome ir 1 min. dar pakepiname.
- Skanaujam! 😉