Kazano Paruošimas

Kazano paruošimas naudojimui

Kazano paruošimas

Ingredients

  • 1 l Saulėgražų aliejaus
  • 1,5 kg Druskos

Instructions

  • Turime naują, gražų kazaną. Iš gamyklų jie atkeliauja jau apdirbti techniniu aliejumi, kad nerūdytų. Kadangi techninis aliejus mūsų sveikatai nėra labai sveikas, mūsų užduotis yra jį pašalinti ir padengti nauju sluoksniu.
  • Užkuriame pečių maksimaliai ir dedame ant jo musu kazaną. Duodame jam gerai įkaist. Pakaitiname kokiu 10-20 min., kad išgaruotu techninio aliejau sluoksnis. Is kazano eis dvokiantis pilki/mėlyni dūmai, bet čia yra geras ženklas, reiškia senas aliejus dega. Tada pilame 1,5-2 kg stambios (rupios) druskos ir paskirstome po kazaną. Paliekame 20 minučių, kartais pamaišydami.
  • Verčiame kazaną šonu ir pakaitiname dar 10 min., nepamirštam kartais pamaišyt druską. Taip kartojam procedūra is kiekvieno šono. Druska turi patamsėt, reiškia jinai absorbavo techninio aliejaus likučius is kazano, to ir siekiam.
  • Išpilame druską ir duodame kazanui truputėli atvėst. Popieriniu rankšluosčiu išvalome kazaną ir dedame vėl ant degančio pečiaus. Įpilame litrą aliejaus ir kaitiname ant vidutinės ugnies 20 min., kartais atsargiai pamaišydami aliejų per kazano sieneles. Tada kartojame procedūrą kaip su druska, verčiame ant šono kazaną ir kaitiname kas 20 min. keisdami kazano padėtį.
  • Išpilame atsargiai panaudotą aliejų. Duodame kazanui atvėst ir galiausiai sutepame kazaną su trupučiu aliejaus. Tam darbui puikiai tinka popieriniai rankšluosčiai. Viskas, kazanas yra paruoštas naudojimui, arba saugojimui. Aliejus neduoda kazanui rūdyt, dėl to patariu po kiekvieno kazano panaudojimo jį švariai išplaut su vandeniu, išvalyt ir sutept aliejumi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reitingas