Kazan Kebab

       Sveiki, nusibodo paprasti šašlykai? Ok, tai pabandysime juos paivairint. Kazan Kebab (Kozon kabob), t.y. Šašlykas Kazane, labai paprastas ir skanus Uzbekų virtuvės patiekalas. Manau nepaslaptis, kad gero šašlyko pagrindas yra gera mėsa, užauginta su meile ir nepramoniniu budu. Taigi šią progą gavau geros ėrienos (be kauliuko), galite naudot ir kitą mėsą – avieną, jautieną, kiaulieną, su kauliuku ar be (su kauliuku netgi skaniau). Gerai tame, kad mėsos nereikia prieš tai marinuot, taigi galime iškart pradėt gamint.

 

 

Kazan Kebab

Uzbekiškas šašlykas kazane

Ingredients

  • 1-2 kg Mėsa Aviena, Jautiena, Kiauliena
  • 2 kg Bulvės
  • 3 vnt. Svogūnai Nedideli
  • 0,3 l Aliejus Kepimui
  • Prieskoniai Druska, Pipirai, Zira (Kuminas), Kalendra

Instructions

  • Paruošiame mūsų produktus - nuskutame bulves (nepjaustome), supjaustome mėsą gan dideliais gabalais, nuvalome ir supjaustome svogūnus pusžiedžiais ir gražiai ant pievutės viską sudedame.
  • Užkuriame pečių ir uždedam ant jo mūsų mylimą kazaną.
  • Įpilame aliejaus apie 300 ml ir duodame jam gerai įkaist. Ugnį pečiuje palaikome stiprią.
  • Kai aliejus gerai įkaista, sumetame bulves. Bulviu turime nemažai, tai sumetame tik tiek, kad aliejus apsemtų.
  • Čirškinam bulves keleta minučių, kol gražiai apskrus.
  • Apskrudusias bulves išimame iš kazano ir kartojame procedūrą su likusiom bulvėm.
  • Dabar šitą grožį pabarstome druską, pipirais, kuminų ir maltos kalendros sėklomis.
  • Atėjo metas mėsai. Sumetame dalį mėsos ir apskrudinam pora minučių, kad įgautu gražią spalvą. (Ugnis maksimali)
  • Apkepus visą mėsą sudedame į šalį. Štai kas turi gautis.
  • Po mėsos ir bulvių kepimo pas mus kazane liko per daug aliejaus, su samčiu dalį pašalinam ir atėjo laikas ir svovūnams. Svogūnus apkepiname pora minučių ant likusio aliejaus kol pakeis spalvą.
  • Tada sudedame mėsa, padruskiname ir dar por minučių pakepame.
  • Sudedame ant viršaus mūsų bulves ir užpilame vandens, kad apsemtu. (Ugnį sumažiname iki minimumo)
  • Uždengiame dangčiu ir ant minimalios ugnies troškinam apie valdandą. Ugnies gali ir ne būti, užteks ir žarijų, nes kazanas labai gerai laiko karštį. Karts nuo karto pasižiūrime ar kunkuliuoja ir jeigu reikia įdedam pora pasmulkintu malkyčių.
  • Štai ir viskas, mano atveju užteko 40 min patroškint, nes mėsos gabalai nebuvo dideli, o bulvės jau buvo minkštos iš vidaus. Pabarstome šitą grožį pusžiedžiais supjaustytais svogūnais ir galima pateikt.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reitingas