Baltarusiška Mačanka
Mmmm Mačankaa… Mano mėgstamiausias tėvo gaminamas patiekalas. Kiekviena sekmadienį iš pat ryto tėvas namuose kepa blynus. Katik iškepti blynai su sviestu yra tikrai pasakiški pusryčiai, bet blynų visada lieka ir ateina laikas Baltarusiškai Mačankai. Tikru jo receptu nepasidalinsiu, nes ir pats nežinau (sekretnaja taina sako), bet atgaminau labai panašiai 😉
Mačanka tai Baltarusių ir Ukrainiečių nacionalinis patiekalas, bent jau Baltarusijoje dažnai sutinkamas kavinėse. Nežinau, man rodos ir Lietuvoje turime kažką panašaus. Kodėl “Mačanka”? nes “Mačat” iš Baltarusų kalbos yra merkti, o merkti reikia blynus ir valgyt tik su blynais. Bandom.
Baltarusiška Mačanka
Nacionalinis Baltarusių patiekalas
Ingredients
- 0,4 kg Kiaulienos šoninės
- 3 vnt Svogūnų Vidutinio dydžio
- 1 litras Pieno
- 1 vnt Grietinės Galima ir be grietinės
- 2 vnt Miltų Pora šaukštų
- Prieskoniai Druska ir pipirai
Instructions
- Surenkame ingredientus
- Supjaustome gan smulkiai šoninę ir svogūnus
- Pakepiname šoninę, kol gražiai apskrus
- Sudedame svogūnus, pakepiname viską kartu, kol svogūnai pakeis spalvą ir suminkštės
- Dedam šaukštą miltų ir išmaišome gerai viską
- Dedame dar viena šaukštą miltų ir maišome
- Dedame grietinės pora šaukštų ir pastoviai viską maišome.
- Maišome maišome, pilam pieną po truputį ir maišome.
- Pilam pieną ir maišome, maišome ir pilam
- Kol mūsų "Mačanka" nepradės tirštėti, maišom maišom ir pilam
- Beriame druską ir pipirus (pagal skonį), maišome
- Žiūrim pagal konsistenciją, turi būti tokia skystai tiršta. Kas mėgsta skystesnę – pilam dar truputi pieno ir maišome
- Štai ir viskas. Kaime Mačanką patiekia tiesiai ant keptuvės ir su kalnu blynų, jūsų teisė rinktis. Tik nepamirštam, – valgom tik su blynais! Skanaus.
Labai skanus ir paprastas receptas