Mastava
Mastava tai kepta, sodri ir nerealiai skani Uzbekiška sriuba. Uzbekai ją dar juokais vadina skistu plovu, nes gaminimas ir ingredientai panašus. Mastava yra gan riebi ir soti sriuba, todėl net maža porcija patenkins vyrišką apetitą. Traukiam kazaną ir pradedam…
Mastava
Skystas plovas – sriuba
Ingredients
- 0,8 kg Jautienos (be kauliuko) arba avienos
- 150 g Ryžių
- 300 g Svogūnų
- 50 g Česnakų
- 200 g Morkų
- 300 g Bulvių
- 200 g Saldžiosios paprikos
- 1-2 vnt. Aitriųjų paprikų
- 300 g Pomidorų Gerai sunokusių, arba pomidorų pastos
- 100 g Aliejaus arba avienos lajaus
- Prieskoniai Druska, pipirai, kuminas, kalendra.
- Patiekimui Kinza (žalia kalendra)
Instructions
- Paruošiam ingredientus:Mėsa, bulves, morkas, pomidorus ir papriką supjaustome kubeliais;Svogūnus ir česnakus – smulkiau, kaip sriubai;
- Aš vietoj aliejaus naudojau eriuko lajų (taukus), man taip skaniau. Pradžiai pakaitiname lajų, kad riebalai išsiskirtu. Panaudota lajų išmetame.
- Pakepiname riebaluose mėsą, kad apskrustų.
- Sudedame svogūnus ir pakepam iki pagels.
- Toliau keliauja morkos. Dar porą minučių pakepam viską.
- Sudedame papriką, česnaką ir pomidorus. Kepam dar porą minučių ir nepamirštam maišyt.
- Sudedame prieskonius, pagal skonį ir išmaišome gerai.
- Pilame vandenį 3/4 kazano. Įmetame aitriuosius pipirus.
- Sumažiname ugnį, uždengiame dangčiu ir verdame apie 40 min. viską.
- Po 40 min. sudedame bulves, patikrinam ar užtenka druskos (padrusikinam jeigu reikia) ir paverdam dar 10 min. su dangčiu.
- Pagaliau beriame ryžius, uždengiame dangčiu ir paliekame dar 15 min.
- Pabarstome smulkinta kalendra ir patiekiame. Puikiai prie šios sriubos tinka ir grietinė, pabandykit. Skanaus!