Troškinta antis kazane

Šį kartą paruošime labai skanią antį kazane. Toks labiau azijietiškas troškintos anties receptas kuris patiks kiekvienam. Šio recepto pagrindinis skonis yra netgi ne antis, o pasakiško skonio gaunamas padažas. Vietoje anties manau puikiai tiktu ir višta ar koks kitas paukštis, reiks paeksperimentuoti kada. O mes pradedam…

Print Recipe
5 from 1 vote

Troškinta antis kazane

Troškinta antis su džiovintais abrikosais ir bulvėm, kazane.

Ingredients

  • 1 vnt. Antis Kuo didesnė – tuo geriau.
  • 1 kg Bulvių
  • 200-300 g Svogūnų
  • 2 vnt. Morkų vidut. dydžio
  • 10 vnt. Džiovintų abrikosų
  • 1 vnt. Imbiero šaknies vidut. dydžio
  • 5 vnt. Česnako skiltelių
  • 2 vnt. Aitriųjų pipirų
  • Prieskoniai Druska, pipirai, kuminas, cinamonas ir pora anyžiaus žvaigždučių.

Instructions

  • Paruošiame igridientus:
    Antį supjaustome gabalais;
    Nuskutame bulves;
    Svogūnųs supjaustome pusžiedžiais;
    Morkas – griežinėliais;
    Česnakus – griežinėliais;
    Imbierą – griežinėliais.
  • Tolygiai išdeliojame kazane antį ir pašaunam ant užkurto pečiaus.
  • Gerai apskrudiname iš visų pusių.
  • Kai apskrunda, išimame ir sudedame į atskirą indą.
  • Antis išskyrė daug riebalų, juose apskrudinsime ir mūsų bulves.
  • Apskkrudiname bulves
  • Išimame bulves į atskirą indą.
  • Į Likusius riebalus sumetame morkas su svogūnais.
  • Paskui keliauja abrikosai, imbieras, aitrusis pipiras, anyžiaus žvaigždės, česnakai ir cinamonas.
  • Gerai išmaišome ir pakepiname viską. Kai viskas apkeps porą minučių, surandam ir išimam (išmetam) anyžiaus žvaigždutes.
  • Gražiname į kazaną antį su bulvėm ir išmaišome.
  • Užpilame viską vandeniu, padruskiname ir papipiriname. Uždengiame dangtį ir verdame ant mažos ugnies apie 1 val.
  • Po valandos paragaujam ar užtenka druskos, jeigu trūksta dar padruskiname ir išmaišome. Pas mane viskas buvo OK, tai galima jau pateikt ant stalo.
  • Tadam! Antis paruošta, skanaujam.

4 thoughts on “Troškinta antis kazane”

  • 5 stars
    Puikus receptas! Tik gaila, kad pasirinkome ne “cielą” antį, o kulšeles 😀 matyt, būtų buvę daugiau riebalo, tad šiek tiek pylėme aliejaus. Kitąkart dėsime visą paukštį (:
    Ačiū už puikią idėją (:

  • Bandžiau tokiu būdu gamint vištą. Aišku riebalų neišsiskyrė tiek, gal galima būtų juose dar bulves ir visą kitą apvirt. Teko panaudot aliejų. Viskas išėjo neblogai, tik nelabai esam imbiero gerbėjai, tai man kartokas pasirodė padažas. Arba gal reikėjo imbiero mažiau dėt ir smulkiau jį supjaustyt.

  • Pabandykite tikrai antį vietoj vištos, prieskoniai labai dera. Kartokas galėjo būt dėl anyžiaus, su juo reik atsargiai 🙂

    • Deja, anyžiau nepavyko rast mūsų “kaime” , tai buvo visai be jo. tik su imbieru 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reitingas