Karka kazane

Patiekiam

Atėjo ruduo ir užsinorėjo karkos. Interneto platybėse yra daug karkos paruošimo receptų, bet aš paeksperimentavau ir gavosi tikrai puikus rezultatas. Pagrindinis dalykas šitam recepte yra netgi ne pati karką, o dieviškas padažas kuris lengvai padaromas iš sultinio kuriame virė karka. Traukiam kazaną ir pradedam!

Karka kazane

Troškinta/kepta karka kazane su dievišku padažu

Ingredients

  • 2 vnt. Kiaulių karkos
  • 1 l Alaus Šviesaus
  • 1 vnt. Česnako
  • 4-6 vnt. Saliero stiebų
  • 3-4 vnt. Svogūnų Vidut. dydžio
  • 3-4 vnt. Rozmarino šakelių
  • 1-2 vnt. Aitriojo pipiro
  • 2-3 vnt. Morkų Vidut. dydžio
  • 1 vnt. Imbiero šaknies Nedidelio
  • Prieskoniai Druska, pipirai malti, pipirai žirneliais, lauro lapai
  • Aliejus Kepimui

Instructions

  • Karkuose padarome skylutes su peiliu ir prikaišome česnako skiltelėmis.
    cesnakai
  • Paruošiame mūsų igredientus:
    Morkas supjaustome į kelias dalis;
    Nuvalome svogūnus;
    Nuvalome imbiero šaknį ir salierų stiebus.
    ingredientai
  • Dedame į apačią karkas, ant viršaus – morkas, svogūnus, imbierą, kelias česanko skilteles, salierų stiebus, aitrųjį pipirą ir rozmarino šakeles. Gerai padruskiname, papipiriname, dedame porą lauro lapelių ir juodųjų pipirų žirnelių. Užpilame viską alumi ir vandeniu, kad apsemtų.
    sultinys
  • Dedame kazaną ant užkurto pečiuko ir uždengiame dangčiu. Užviriname, sumažiname ugnį ir paliekame valandai. Karts nuo karto atidarome ir pašaliname susidarusias putas.
  • Po valandos kai skysčio jau apmažėjo, perverčiame karkas, kad tolygiai išvirtų ir verdam dar 1 val.
    maisome
  • Po 2 val. virimo ištraukiame karkas ir padedame į šoną. Likusį sultinį supilame į dubenį, darysime padažą.
    Padažas:
    Į karštą sultinį įberiame porą šaukštų kviet. miltų ir kelis šaukštelius vyno acto. Viską susmulkiname su blenderiu iki padažo konsistencijos. Paragaujame, jeigu ko nors trūksta – dadedame (skonio reikalas).
  • Kazane gerai įkaitiname apie 200ml. aliejaus.
    aliejus
  • Dedame vieną karką ir apkepam iš vieno šono 3-5 min.
  • Perverčiam ir kepam kitą šoną 3-5 min. Išimam
    kepam2
  • Kartojam su kitą karką.
    kepam3
  • Gražiai apskrunda 🙂
  • Štai ir viskas. Garnyrui gerai tinka bulvės arba troškinti kopūstai, skanaus 😉
    Patiekiam

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reitingas