Totoriškas Azu
Totoriškas Azu, labai paprastas ir žiauriais skanus receptas. Troškinta jautiena su bulvėm ir spec. ingredientas – marinuoti (sūdyti) agurkai, labai įdomiai dera. Tikrai nustebinsite savo draugus ar šeimyną ir bus skaniai pamaitinta daug žmonių.
Totoriškas Azu
Totoriško Azu receptas kazane
Ingredients
- 1,5 kg Jautienos Sprandinė arba kumpis
- 1,5 kg Bulvių
- 300-500 g Šviežių pomidorų Galima naudot ir pomidorų pastą, arba konservuotus be odelių.
- 300-500 g Svogūnų
- ~6 vnt. Raugintų arba sūdytų agurkų
- Prieskonių Druska, pipirai, malta kalendra, lauro lapeliai
- 4-6 vnt. Česnako skiltelių
- 1 vnt. Šviezių petražolių lapų
- 200 ml Saulėgražų aliejaus
Instructions
- Paruošiame ingredientus:– Bulves nuskutame ir supjaustome skiltelėmis;– Jautiena supjaustome juostelėmis;– Pomidorus užpilame karštu vandenių ir nulupame odeles. Supjaustome gabalėliais;– Svogūnus supjaustome pusžiedžiais;– Agurkus supjaustome juostelėmis.
- Įkaitiname aliejų kazane ir apkepiname dalį bulvių.
- Kai gerai apskrunda, išimame ir sudedame į atskirą indą (puodą).
- Kepame likusias.
- Bulvės beveik paruoštos, pabarstome druska ir išmaišome. Atidedame i šoną.
- Likusiame aliejuje gerai apkepiname jautieną.
- Kai jautiena gerai apskrunda dedame svogūnųs ir viską kepame kartu, kol svogūnai nesuminkštės.
- Štai koks grožis ir kvapas jau neralus 🙂
- Dedame pomidorus ir pakepiname ~10min.
- Užpilame vandeniu, padruskiname, dedame pipirų ir porą lauro lapelių. Sumažiname ugnį, uždengiame dangčiu ir lėtai troškiname viską apie 1 val.
- Po valandos dedame susmulkintą česnaką, petražolę ir marinuotus agurkus. Išmaišome.
- Kepame ant mažos ugnies dar 10 min. kartais pamaišom.
- Ir Valgom! Skanaus 😉