Paruošiame ingredientus:Svogūnus supjaustome pusžiedžiais;Mėsą - stambokais gabalais;Morkas - kubeliais;Paprikas - juostelėmis gan stambiai;Pomidorus - ketvirčiais (galima prieš pjaustant nuimt odeles kam nepatinka);Bulves - ketvirčiais. Šauname kazaną ant pečiaus ir išlydome avienos lajų. Apskrudusius spirgus išmetame.
Apskrudiname gerai mėsą riebaluose.
Dedame svogūnus ir viską gerai pakepiname. Padruskiname.
Toliau keliauja morkos ir dar porą minučių pakepinam viską.
Dedame į kazaną paprikas, pomidorus ir pomidorų pastą (valg. šaukštą). 5-10 min. pakepinam viską.
Užpilame viską vandeniu ir dedame prieskonius - druska, pipirai, kalendra, kuminas, bazilikas, aitr. paprikos ir lauro lapeliai. Druskos nepadauginam, pagal poreikį geriau pridėsime pabaigoje. Uždengiame dangčiu ir ant minimalios ugnies verdame 1,5 val.
Po 1,5 val. dedame bulves.
Uždengiame dangčiu ir verdame dar 30 min.
Štai ir viskas, paragaujame ar netrūksta druskos ir galime ruošt bliūdus. Skanaus ;)