Go Back

Kavurma Šurpa

Kepta, sodri vidurinės azijos sriuba
Cuisine: Vidurinės Azijos
Keyword: Gamtoje, Jautiena, Kazane, sriuba

Ingredients

  • 1,5 kg Mėsos su kauliuku Aviena, ėriena, jautiena, veršiena
  • 4-6 vnt. Bulvių
  • 3-5 vnt. Svogūnų vidut. dydžio
  • 2 vnt. Morkų
  • 2 vnt. Paprikų
  • 3-5 vnt. Pomidorų Sunokusių, ne plastikinių
  • Aliejaus arba avienos lajaus Kepimui
  • 1-2 vnt. Aitr. pipirų
  • Prieskoniai Druska, pipirai, kalendra, kuminas, bazilikas, pomid. pasta ir lauro lapeliai

Instructions

  • Paruošiame ingredientus:
    Svogūnus supjaustome pusžiedžiais;
    Mėsą - stambokais gabalais;
    Morkas - kubeliais;
    Paprikas - juostelėmis gan stambiai;
    Pomidorus - ketvirčiais (galima prieš pjaustant nuimt odeles kam nepatinka);
    Bulves - ketvirčiais.
  • Šauname kazaną ant pečiaus ir išlydome avienos lajų. Apskrudusius spirgus išmetame.
  • Apskrudiname gerai mėsą riebaluose.
  • Dedame svogūnus ir viską gerai pakepiname. Padruskiname.
  • Toliau keliauja morkos ir dar porą minučių pakepinam viską.
  • Dedame į kazaną paprikas, pomidorus ir pomidorų pastą (valg. šaukštą). 5-10 min. pakepinam viską.
  • Užpilame viską vandeniu ir dedame prieskonius - druska, pipirai, kalendra, kuminas, bazilikas, aitr. paprikos ir lauro lapeliai. Druskos nepadauginam, pagal poreikį geriau pridėsime pabaigoje. Uždengiame dangčiu ir ant minimalios ugnies verdame 1,5 val.
  • Po 1,5 val. dedame bulves.
  • Uždengiame dangčiu ir verdame dar 30 min.
  • Štai ir viskas, paragaujame ar netrūksta druskos ir galime ruošt bliūdus. Skanaus ;)