Go Back

Karka kazane

Troškinta/kepta karka kazane su dievišku padažu

Ingredients

  • 2 vnt. Kiaulių karkos
  • 1 l Alaus Šviesaus
  • 1 vnt. Česnako
  • 4-6 vnt. Saliero stiebų
  • 3-4 vnt. Svogūnų Vidut. dydžio
  • 3-4 vnt. Rozmarino šakelių
  • 1-2 vnt. Aitriojo pipiro
  • 2-3 vnt. Morkų Vidut. dydžio
  • 1 vnt. Imbiero šaknies Nedidelio
  • Prieskoniai Druska, pipirai malti, pipirai žirneliais, lauro lapai
  • Aliejus Kepimui

Instructions

  • Karkuose padarome skylutes su peiliu ir prikaišome česnako skiltelėmis.
    cesnakai
  • Paruošiame mūsų igredientus:
    Morkas supjaustome į kelias dalis;
    Nuvalome svogūnus;
    Nuvalome imbiero šaknį ir salierų stiebus.
    ingredientai
  • Dedame į apačią karkas, ant viršaus - morkas, svogūnus, imbierą, kelias česanko skilteles, salierų stiebus, aitrųjį pipirą ir rozmarino šakeles. Gerai padruskiname, papipiriname, dedame porą lauro lapelių ir juodųjų pipirų žirnelių. Užpilame viską alumi ir vandeniu, kad apsemtų.
    sultinys
  • Dedame kazaną ant užkurto pečiuko ir uždengiame dangčiu. Užviriname, sumažiname ugnį ir paliekame valandai. Karts nuo karto atidarome ir pašaliname susidarusias putas.
  • Po valandos kai skysčio jau apmažėjo, perverčiame karkas, kad tolygiai išvirtų ir verdam dar 1 val.
    maisome
  • Po 2 val. virimo ištraukiame karkas ir padedame į šoną. Likusį sultinį supilame į dubenį, darysime padažą.
    Padažas:
    Į karštą sultinį įberiame porą šaukštų kviet. miltų ir kelis šaukštelius vyno acto. Viską susmulkiname su blenderiu iki padažo konsistencijos. Paragaujame, jeigu ko nors trūksta - dadedame (skonio reikalas).
  • Kazane gerai įkaitiname apie 200ml. aliejaus.
    aliejus
  • Dedame vieną karką ir apkepam iš vieno šono 3-5 min.
  • Perverčiam ir kepam kitą šoną 3-5 min. Išimam
    kepam2
  • Kartojam su kitą karką.
    kepam3
  • Gražiai apskrunda :)
  • Štai ir viskas. Garnyrui gerai tinka bulvės arba troškinti kopūstai, skanaus ;)
    Patiekiam