Go Back
Print Recipe
5 from 1 vote

Baltarusiška Mačanka

Nacionalinis Baltarusių patiekalas

Ingredients

  • 0,4 kg Kiaulienos šoninės
  • 3 vnt Svogūnų Vidutinio dydžio
  • 1 litras Pieno
  • 1 vnt Grietinės Galima ir be grietinės
  • 2 vnt Miltų Pora šaukštų
  • Prieskoniai Druska ir pipirai

Instructions

  • Surenkame ingredientus
  • Supjaustome gan smulkiai šoninę ir svogūnus
  • Pakepiname šoninę, kol gražiai apskrus
  • Sudedame svogūnus, pakepiname viską kartu, kol svogūnai pakeis spalvą ir suminkštės
  • Dedam šaukštą miltų ir išmaišome gerai viską
  • Dedame dar viena šaukštą miltų ir maišome
  • Dedame grietinės pora šaukštų ir pastoviai viską maišome.
  • Maišome maišome, pilam pieną po truputį ir maišome.
  • Pilam pieną ir maišome, maišome ir pilam
  • Kol mūsų "Mačanka" nepradės tirštėti, maišom maišom ir pilam
  • Beriame druską ir pipirus (pagal skonį), maišome
  • Žiūrim pagal konsistenciją, turi būti tokia skystai tiršta. Kas mėgsta skystesnę - pilam dar truputi pieno ir maišome
  • Štai ir viskas. Kaime Mačanką patiekia tiesiai ant keptuvės ir su kalnu blynų, jūsų teisė rinktis. Tik nepamirštam, - valgom tik su blynais! Skanaus.