Go Back

Mastava

Skystas plovas - sriuba
Cuisine: uzbekijos
Keyword: Gamtoje, Jautiena, Kazane, plovas, sriuba

Ingredients

  • 0,8 kg Jautienos (be kauliuko) arba avienos
  • 150 g Ryžių
  • 300 g Svogūnų
  • 50 g Česnakų
  • 200 g Morkų
  • 300 g Bulvių
  • 200 g Saldžiosios paprikos
  • 1-2 vnt. Aitriųjų paprikų
  • 300 g Pomidorų Gerai sunokusių, arba pomidorų pastos
  • 100 g Aliejaus arba avienos lajaus
  • Prieskoniai Druska, pipirai, kuminas, kalendra.
  • Patiekimui Kinza (žalia kalendra)

Instructions

  • Paruošiam ingredientus:
    Mėsa, bulves, morkas, pomidorus ir papriką supjaustome kubeliais;
    Svogūnus ir česnakus - smulkiau, kaip sriubai;
    Mastava
  • Aš vietoj aliejaus naudojau eriuko lajų (taukus), man taip skaniau. Pradžiai pakaitiname lajų, kad riebalai išsiskirtu. Panaudota lajų išmetame.
    Mastava
  • Pakepiname riebaluose mėsą, kad apskrustų.
    Mastava
  • Sudedame svogūnus ir pakepam iki pagels.
    Mastava
  • Toliau keliauja morkos. Dar porą minučių pakepam viską.
    Mastava
  • Sudedame papriką, česnaką ir pomidorus. Kepam dar porą minučių ir nepamirštam maišyt.
    Mastava
  • Sudedame prieskonius, pagal skonį ir išmaišome gerai.
    Mastava
  • Pilame vandenį 3/4 kazano. Įmetame aitriuosius pipirus.
    Mastava
  • Sumažiname ugnį, uždengiame dangčiu ir verdame apie 40 min. viską.
    Mastava
  • Po 40 min. sudedame bulves, patikrinam ar užtenka druskos (padrusikinam jeigu reikia) ir paverdam dar 10 min. su dangčiu.
    Mastava
  • Pagaliau beriame ryžius, uždengiame dangčiu ir paliekame dar 15 min.
    Mastava
  • Pabarstome smulkinta kalendra ir patiekiame. Puikiai prie šios sriubos tinka ir grietinė, pabandykit. Skanaus!
    Mastava