Go Back

Totoriškas Azu

Totoriško Azu receptas kazane
Cuisine: Vidurinės Azijos
Keyword: Gamtoje, Jautiena, Kazane, Troškinys

Ingredients

  • 1,5 kg Jautienos Sprandinė arba kumpis
  • 1,5 kg Bulvių
  • 300-500 g Šviežių pomidorų Galima naudot ir pomidorų pastą, arba konservuotus be odelių.
  • 300-500 g Svogūnų
  • ~6 vnt. Raugintų arba sūdytų agurkų
  • Prieskonių Druska, pipirai, malta kalendra, lauro lapeliai
  • 4-6 vnt. Česnako skiltelių
  • 1 vnt. Šviezių petražolių lapų
  • 200 ml Saulėgražų aliejaus

Instructions

  • Paruošiame ingredientus:
    - Bulves nuskutame ir supjaustome skiltelėmis;
    - Jautiena supjaustome juostelėmis;
    - Pomidorus užpilame karštu vandenių ir nulupame odeles. Supjaustome gabalėliais;
    - Svogūnus supjaustome pusžiedžiais;
    - Agurkus supjaustome juostelėmis.
  • Įkaitiname aliejų kazane ir apkepiname dalį bulvių.
  • Kai gerai apskrunda, išimame ir sudedame į atskirą indą (puodą).
  • Kepame likusias.
  • Bulvės beveik paruoštos, pabarstome druska ir išmaišome. Atidedame i šoną.
  • Likusiame aliejuje gerai apkepiname jautieną.
  • Kai jautiena gerai apskrunda dedame svogūnųs ir viską kepame kartu, kol svogūnai nesuminkštės.
  • Štai koks grožis ir kvapas jau neralus :)
  • Dedame pomidorus ir pakepiname ~10min.
  • Užpilame vandeniu, padruskiname, dedame pipirų ir porą lauro lapelių. Sumažiname ugnį, uždengiame dangčiu ir lėtai troškiname viską apie 1 val.
  • Po valandos dedame susmulkintą česnaką, petražolę ir marinuotus agurkus. Išmaišome.
  • Kepame ant mažos ugnies dar 10 min. kartais pamaišom.
  • Ir Valgom! Skanaus ;)