Go Back
Print Recipe
5 from 1 vote

Troškinta antis kazane

Troškinta antis su džiovintais abrikosais ir bulvėm, kazane.

Ingredients

  • 1 vnt. Antis Kuo didesnė - tuo geriau.
  • 1 kg Bulvių
  • 200-300 g Svogūnų
  • 2 vnt. Morkų vidut. dydžio
  • 10 vnt. Džiovintų abrikosų
  • 1 vnt. Imbiero šaknies vidut. dydžio
  • 5 vnt. Česnako skiltelių
  • 2 vnt. Aitriųjų pipirų
  • Prieskoniai Druska, pipirai, kuminas, cinamonas ir pora anyžiaus žvaigždučių.

Instructions

  • Paruošiame igridientus:
    Antį supjaustome gabalais;
    Nuskutame bulves;
    Svogūnųs supjaustome pusžiedžiais;
    Morkas - griežinėliais;
    Česnakus - griežinėliais;
    Imbierą - griežinėliais.
  • Tolygiai išdeliojame kazane antį ir pašaunam ant užkurto pečiaus.
  • Gerai apskrudiname iš visų pusių.
  • Kai apskrunda, išimame ir sudedame į atskirą indą.
  • Antis išskyrė daug riebalų, juose apskrudinsime ir mūsų bulves.
  • Apskkrudiname bulves
  • Išimame bulves į atskirą indą.
  • Į Likusius riebalus sumetame morkas su svogūnais.
  • Paskui keliauja abrikosai, imbieras, aitrusis pipiras, anyžiaus žvaigždės, česnakai ir cinamonas.
  • Gerai išmaišome ir pakepiname viską. Kai viskas apkeps porą minučių, surandam ir išimam (išmetam) anyžiaus žvaigždutes.
  • Gražiname į kazaną antį su bulvėm ir išmaišome.
  • Užpilame viską vandeniu, padruskiname ir papipiriname. Uždengiame dangtį ir verdame ant mažos ugnies apie 1 val.
  • Po valandos paragaujam ar užtenka druskos, jeigu trūksta dar padruskiname ir išmaišome. Pas mane viskas buvo OK, tai galima jau pateikt ant stalo.
  • Tadam! Antis paruošta, skanaujam.