Go Back

Traškūs vištienos sparneliai kazane

Traškių vištienos sparnelių receptas kazane
Cuisine: African, American
Keyword: Gamtoje, Kazane, Sparneliai, Vištiena

Ingredients

  • 2,5 kg Vištienos sparnelių
  • 1,5 l Aliejaus Saulėgražų
  • 1 vnt. Miltų
  • 1 vnt. Krakmolo Bulvių
  • 1 vnt. Kukurūzų dribsnių Paprastų (nesaldžių)
  • 1 vnt. Prieskonių Druska, pipirai, malta paprika, malti aštrieji pipirai, provanso žolelės.

Instructions

  • Pradžiai reikia paruošt sparnelius.
  • Supjaustome visus sparnelius į 3 dalys, kaip nuotraukoje. Sparnelių galiukus atidedame, jie mums nereikalingi bet katinui bus tikra puota. :)
  • Paruošiame pirmą paniruotę. Dedame 5 didelius šaukštus miltų, 2 did. šaukštus krakmolo. Prieskoniųs dedame pagal skonį, bet jų turi būti nemažai.
  • Išmaišome gerai viską.
  • Pilame truputėlį vandens, išmaišome. Turime gauti tokią tirštą tešlos pavydalo masę.
  • Panardiname į mūsų paniruotę sparnelius ir gerai išmaišome. Paliekame marinuotis minimum 3 val.
  • Paruošiame antrą paniruotę. Į sausą dubenį beriame kukurūzų dribsnius.
  • Sutraiškome juos grūstuvu, bet ne iki miltelių pavidalo.
  • Beriame miltų 1 prie 1 ir šaukštelį druskos. Išmaišome.
  • Dabar liko nemaloniausias etapas. Ištraukiame vištienos sparnelio dalį iš pirmos paniruotės ir apvoliojame antroje. Apvoliotą sparnelio dalį sudedame ant padėklo ir kartojame su likusiais. Proceso eigoje gali pritrūkti antros paniruotės, tai papildomai pasidarome esant poreikiui.
  • Sparneliai jau paruošti gruzdinimui, plaunam rankas ir einam kūrent pečių kazanui.
  • Pilame į kazaną 1,5-2 l aliejaus ir gerai įkaitiname jį.
  • Įkaitus aliejui dedame porciją vištienos sparnelių ir gruzdiname 5-6 min.
  • Po 5-6 min. išgaudom sparnelius ir dedamę į popieriniu rankšluosčiu išklotą indą. Gruzdinam likusius.
  • Štai ir viskas. Super traškūs ir žiauriai skanūs vištienos sparneliai keliauja ant stalo. Skanaus ;)