Go Back

Viščiukas Tabaka Kazane

Gruzijos stalo šedevras, pagamintas kazane
Cuisine: Gruzijos
Keyword: Gamtoje, Kazane, Lauke, Paprastas receptas, Vištiena

Ingredients

  • 1 vnt. Viščiuko Geriausiai tinka iki 1kg jauni viščiukai
  • 100 g Sviesto
  • 100 g Saulėgražų aliejaus
  • 1 vnt. Prieskonių Druska, Pipirai, Chmeli-Suneli
  • 1 vnt. Plyta :) Arba kitas koks sunkus daiktas
  • 1 vnt. Lėkštės Didelė ir plokščia.
  • Padažui "Niorckali":
  • 5 skilt. Česnakų Vidutinio dydžio
  • 1 vnt. Valg. šaukšto acto
  • 150 ml Vandens
  • 1 vnt. Valg. šaukšto aliejaus Alyvuogių arba saulėgražų
  • 1 vnt. Žiupsnelis druskos

Instructions

  • Paruošiame mūsų viščiuką. Perkerpame krūtinę išilgai ir gerai išplauname.
  • Rankom stipriai prispaudžiame keliose vietose, kad kaulai gerai sutraškėtu. Padarom tokį "alia" viščiuko blyną. :)
  • Pabarstome ir gerai ištrinam prieskoniais. Paliekame marinuotis mažiausiai 1 val.
  • Pasidarome "Niorckali" padažą: Česnakų skilteles išspaudžiame į dubenėlį. Įpilame acto, aliejaus ir vandens. Padruskiname ir viską gerai išmaišome.
  • Pasiruošiame kepimui.
  • Pilame aliejų ir jame ištirpiname sviestą.
  • Kai sviestas ištirpo, o kazanas gerai įkaito, dedame viščiuką.
  • Uždengiame lėkštę ir dedame ant viršaus plytą.
  • Uždengiame dangčiu ir kepame 5 min.
  • Verčiame viščiuką į kitą pusę.
  • Kartojam procedūrą su plytą. Kepam 5 min.
  • Verčiam vėl viščiūką ir kartojam kepimo procesą iš abiejų pusių po 5 min. Nepamirštam lėkštės ir plytos.
  • Kai viščiuką pakepinome iš abiejų pusių po 2 kartus, pilame 1/3 padažo ir verčiame viščiuką. Kepam/troškinam 5 min. su lėkšte ir plyta. Dangčiu kazaną neuždengiame.
  • Pilame dar 1/3 padažo ir verčiam viščiuką. Vėl uždengiam lėkšte ir plytą. Kemap/troškinam dar 5 min. ir mūsų viščiukas jau paruoštas. Likusi padažą galima pateikt prie viščiuko, arba užpilt jau ant paruošo viščiuko. Skanaus.