Paruošiame mūsų viščiuką. Perkerpame krūtinę išilgai ir gerai išplauname.
Rankom stipriai prispaudžiame keliose vietose, kad kaulai gerai sutraškėtu. Padarom tokį "alia" viščiuko blyną. :)
Pabarstome ir gerai ištrinam prieskoniais. Paliekame marinuotis mažiausiai 1 val.
Pasidarome "Niorckali" padažą: Česnakų skilteles išspaudžiame į dubenėlį. Įpilame acto, aliejaus ir vandens. Padruskiname ir viską gerai išmaišome.
Pasiruošiame kepimui.
Pilame aliejų ir jame ištirpiname sviestą.
Kai sviestas ištirpo, o kazanas gerai įkaito, dedame viščiuką.
Uždengiame lėkštę ir dedame ant viršaus plytą.
Uždengiame dangčiu ir kepame 5 min.
Verčiame viščiuką į kitą pusę.
Kartojam procedūrą su plytą. Kepam 5 min.
Verčiam vėl viščiūką ir kartojam kepimo procesą iš abiejų pusių po 5 min. Nepamirštam lėkštės ir plytos.
Kai viščiuką pakepinome iš abiejų pusių po 2 kartus, pilame 1/3 padažo ir verčiame viščiuką. Kepam/troškinam 5 min. su lėkšte ir plyta. Dangčiu kazaną neuždengiame.
Pilame dar 1/3 padažo ir verčiam viščiuką. Vėl uždengiam lėkšte ir plytą. Kemap/troškinam dar 5 min. ir mūsų viščiukas jau paruoštas. Likusi padažą galima pateikt prie viščiuko, arba užpilt jau ant paruošo viščiuko. Skanaus.