Paruošiame mūsų ingredientus (kaip nuotraukoje)
Pirma į kazaną sudedame mėsą
Po to keliauja bulvės
Tada sluoksnis svogūnų
Sluoksnis morkų kartu su aitriosiomis paprikomis
Sluoksnis saldžiųjų paprikų
Galiausiai uždengiame sluoksniu pomidorų. Pabastome gerai druska ir pipirais
Šauname kazaną ant pakurento pečiuko, užpilame alumi. Jeigu norite, kad gautusi labiau kaip sriuba, pilame dar vandens, kad vos apsemtu.
Uždengiame dangčių ir troškiname ant minimalios ugnies apie 2-3 val.
Po 2,5 val. pabarstome šviežia kalendrą, uždengiame dangtį ir patroškiname dar keletą minučių. Nuėmus dangtį po 10 min. kvapai pasklido po visą kiemą, net kaimynai subėgo, reiškias Chašlama jau paruošta ir galima mėgautis. Skanaus!