Go Back
Print Recipe
5 from 3 votes

Chašlama

Kaukazietiška troškinta mėsa

Ingredients

  • 2 kg Jautienos šonkaulių skaniausiai iš avienos, iš bėdos gali būti ir kiauliena
  • 1 kg Bulvių
  • 2 vnt Saldžiųjų paprikų
  • 1 kg Pomidorų sunokusių (minkštų)
  • 2 vnt Svogūnų vidutinių
  • 1 vnt Morką vidutinė
  • 2 vnt Aitriųjų pipirų kas mėgsta aštriau
  • 1 l Alaus šviesaus
  • 1 vnt Druskos ir pipirų 1/7 saujos :)

Instructions

  • Paruošiame mūsų ingredientus (kaip nuotraukoje)
  • Pirma į kazaną sudedame mėsą
  • Po to keliauja bulvės
  • Tada sluoksnis svogūnų
  • Sluoksnis morkų kartu su aitriosiomis paprikomis
  • Sluoksnis saldžiųjų paprikų
  • Galiausiai uždengiame sluoksniu pomidorų. Pabastome gerai druska ir pipirais
  • Šauname kazaną ant pakurento pečiuko, užpilame alumi. Jeigu norite, kad gautusi labiau kaip sriuba, pilame dar vandens, kad vos apsemtu.
  • Uždengiame dangčių ir troškiname ant minimalios ugnies apie 2-3 val.
  • Po 2,5 val. pabarstome šviežia kalendrą, uždengiame dangtį ir patroškiname dar keletą minučių. Nuėmus dangtį po 10 min. kvapai pasklido po visą kiemą, net kaimynai subėgo, reiškias Chašlama jau paruošta ir galima mėgautis. Skanaus!